HTML

User Manual

Mit ér a cinizmus, ha nem írjuk ki magunkból?

Friss topikok

Archívum

Az igazságos világ egy illúzió

2020.03.04. 16:16 InMyself

Az emberek szeretik azt hinni, hogy az események azért történnek velük, mert rászolgáltak. "A jó elnyeri jutalmát, a rossz megbűnhődik" - hangzik el a legtöbb mese tanulságaként. Nos, látva a világ helyzetét és a saját életemet, én erősen kétlem, hogy a valóság így működne. Szerintem ebben hinni szellemi öngyilkosság. Az én meglátásom az, hogy nem az történik veled, amire rászolgáltál, hanem amire törekszel és fókuszálsz. Hihetetlenül fontos megértened, hogy a rossz dolgok nem azért történnek veled, mert veled valami baj van. A világ eseményhalmaza folyik a saját medrében, de az embernek erre csak igen csekély hatalommal rendelkezik a történések felett.  Sokan már gyerekkorukban kinövik ezt a hihet, mások egy-egy trauma hatására még sokáig bennemaradnak. Bezárkóznak és nem figyelnek, vagy meg se akarják találni az evezőt. Pedig az élet folyamatosan dobálja elénk a lehetőségeket, mert egyfolytában ugyan az zakatol a fejükben. 

Érdemes megfigyelni, hogy az állatvilágban és a civilizáció berkei között is ugyan azok a "természeti törvények" érvényesek: az erősebb és ügyesebb megszerzi a prédát, a többinek be kell érnie a maradékkal vagy az áldozatszereppel. Nem akarsz dögevő lenni? A áldozat szerep se jön be? Akkor itt az ideje, hogy elkezd fejleszteni magad! Olyan korban élünk, amikor a világ összes tudása egy kattintásra van tőled! Miért ne használnád ki? Ez a valódi felnőtté válás!

Szólj hozzá!

Címkék: filozófia valóság mesék igazságos világ

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznalatiutasitas.blog.hu/api/trackback/id/tr2815503494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása